Колеги онази вечер от студа ли от какво прибирам се вечерта с колата слизам и се опитвам да я заключа с копчето на ключа (както винаги съм правил) щтракват и четрите врати но не повече от 2 сек. след това се отключват сами!Опитвам ръчно с ключа пак същата работа.Качих се и се опитах от вътре но пак същото и така 40-50мин опити на студа и някакси се заключиха само предните врати но задните останаха отворени.Стана ми много студено и след един последен опит и много ама страшно много псувни се отказах.Сутринта излизам щтраквам с копчето на ключа и се отключиха предните врати возих се до където бях тръгнал слизам натискам копчето всичко ОК и 4-те врати си се заключиха.След това го направи още веднъж днес но от втория опит пак си се заключи.Някакви идеи или просто колата ми си е с характер!Забравих да кажа че няма аларма имала е фабрична но е махната.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с централното заключване
Collapse
X
-
Често срещан проблем, разтърси се из форума. Ако една от бравите, ключалките и т.н. нещо запецне от студа, централното се обърква и отключва/заключва всички останали. Вземи някакъв специален спрей за почистване и смазване, аз примерно си реших проблема със спрей за оръжия, който маха мръсотиите, нагата, влагата и т.н. Напръскваш хубаво бравите и вътре в ключалките, влизаш в колата и цъкаш по няколко пъти копчетата за заключване и поне при мен след тази процедура цяла зима нямах проблем.
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеЧесто срещан проблем, разтърси се из форума. Ако една от бравите, ключалките и т.н. нещо запецне от студа, централното се обърква и отключва/заключва всички останали. Вземи някакъв специален спрей за почистване и смазване, аз примерно си реших проблема със спрей за оръжия, който маха мръсотиите, нагата, влагата и т.н. Напръскваш хубаво бравите и вътре в ключалките, влизаш в колата и цъкаш по няколко пъти копчетата за заключване и поне при мен след тази процедура цяла зима нямах проблем.
Fiat Punto 1.2 75 ELX
EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx
Comment
-
Проблема е открит!Задна дясна врата!Днес отивам към колата и я отключвам и се чува едно бззззз с леко скърцане от механизма на централното и се чува че се тормози тия дни свалям кората да отстраняваме проблема мерси за отговорите все пакFiat Punto 1.2 75 ELX
EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx
Comment
-
Сигурен ли си че от там е проблема? Защото обикновенно се шашва от предните, само те имат управление и когато едната запецне дава сигнал на да отключи, а другата или дистанционното да заключи и от там идва тази игра с отключване и заключване.Аз на мойта си реших проблема като резнах кабелите за управление!_____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщениеСигурен ли си че от там е проблема? Защото обикновенно се шашва от предните, само те имат управление и когато едната запецне дава сигнал на да отключи, а другата или дистанционното да заключи и от там идва тази игра с отключване и заключване.Аз на мойта си реших проблема като резнах кабелите за управление!Fiat Punto 1.2 75 ELX
EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx
Comment
-
Първоначално публикувано от Vlado_PK Покажи съобщениеТя лесно се разглобява кората ще погледна задната да видя от там ли е ако не е ще ти звънкам да казваш как си успал твоита па бирата после е от мене
Поздрави!_____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
Comment
Comment